25.4.2019
NEW
> Novice

Tekmovanje Prav(n)a rešitev 2019

V pisarni se zavedamo, da so za opravljanje odvetniškega poklica ključni izjemno usposobljeni strokovnjaki, vsi takšni strokovnjaki pa so bili nekoč študenti prava. Za strokovno usposabljanje po končanju študija skrbimo v pisarni, mlad kader, željan učenja, pa iščemo prek različnih kanalov. Zato smo se letos že tradicionalno udeležili tekmovanja Prav(n)a rešitev v organizaciji Ženevskega kluba Pravne fakultete v Ljubljani, kjer se ekipe študentov vseh slovenskih pravnih fakultet med seboj pomerijo v reševanju praktičnih nalog s področja gospodarskega prava, s ciljem pridobiti prakso v eni izmed sodelujočih odvetniških pisarn.

Primer, ki smo ga zasnovali v pisarni, je bil zahteven, prepletali so se elementi klasičnega civilnega, pogodbenega in konkurenčnega prava, za nameček pa je primer vključeval tudi nekaj postopkovnih zank. Kljub težavnosti primera so prav vse skupine študentov, ki so tekmovale pri naši pisarni, pokazale izjemno mero znanja in odločitev o zmagovalcu ni bila lahka. Po pisnem in ustnem delu tekmovanja se je najbolj izkazala ekipa Simetra, ki so jo sestavljali tekmovalci Ana Roš, Simon Jančar in Meta Močnik. Za nagrado bo vsak od članov zmagovalne ekipe en mesec pridobival praktične izkušnje in spoznaval odvetniško delo v Odvetniški pisarni Jadek & Pensa.

Čestitke prav vsem ekipam, ki so se udeležile tekmovanja, v pisarni pa se že veselimo sodelovanja z zmagovalno ekipo. Za prihodnost pravnega poklica se gotovo ni bati.