10.6.2022
MIGR
> Migracijsko pravo

The Corporate Immigration Review, 12. izdaja

Odvetniška pisarna Jadek & Pensa je prispevala poglavje o Sloveniji v 12. izdaji zbornika The Corporate Immigration Review.

The Corporate Immigration Review, ki ga izdaja Law Business Research, je vodnik po vsebinah, povezanih z delovnimi migracijami – torej sistemih, procesih, politikah in omejitvah, ki veljajo za zakonito gibanje ljudi za delovne namene.

Zbornik je del serije The Law Reviews, ki ponuja poglobljeno analizo globalnih pravnih vprašanj in njihovih vplivov na poslovanje podjetij, ki jih prispevajo strokovnjaki iz vodilnih odvetniških pisarn s celega sveta.

12. izdaja The Corporate Immigration Review prinaša pregled področja delovnih migracij v več jurisdikcijah po vsem svetu, pri čemer zajema tudi teme, kot so obveznosti iz mednarodnih pogodb, pravice do bivanja, zahteve za delavce, za katere vlogo za dovoljenje vložijo delodajalci, sheme za vlagatelje in podjetnike ter obeti za prihodnji razvoj dogodkov.

Avtorji poglavja o Sloveniji, dostopnega tukaj (v angleškem jeziku), so odvetnik Aljaž Cankar, odvetniška kandidatka Nina Bakovnik ter odvetniška pripravnica Eva Milošič.