29.4.2019
NEW
> Novice

International Comparative Legal Guide to: Lending & Secured Finance 2019

Odvetniška pisarna Jadek & Pensa je z zadovoljstvom znova prispevala poglavje o Sloveniji v zborniku International Comparative Legal Guide to: Lending & Secured Finance (2019).

V zborniku so predstavljeni odgovori na ključna vprašanja glede predpisov s področja financiranja in zavarovanj, med drugim glede poroštev, zastavnih pravic in drugih zavarovanj, finančne asistence, sindiciranih posojil, izvršbe, stečajnih in drugih postopkov zaradi insolventnosti, taks in stroškov, licenciranja in davčnih predpisov.

Svoje poglavje v zborniku so prispevale odvetniške pisarne iz 51 držav, kot so Allen & Overy, White & Case, Orrick Herrington & Sutcliffe, Loyens & Loeff in druge. Urednik zbornika je Thomas Mellor iz odvetniške pisarne Morgan, Lewis & Bockius.

Zbornik v elektronski obliki je bil poslan več kot 17.000 direktorjem in pravnim strokovnjakom po svetu ter članom združenja LSTA (Loan Syndicated and Trading Association), v fizični obliki pa bo na voljo na več konferencah v organizaciji LSTA, LMA (Loan Market Association) in ABA (American Bar Association).

Soavtorja poglavja o Sloveniji sta partner Andraž Jadek in odvetniški pripravnik Žiga Urankar, ob pomoči davčnega svetovalca Domna Romiha.

Brezplačen dostop do poglavja je na voljo na naslednji povezavi: https://iclg.com/practice-areas/lending-and-secured-finance-laws-and-regulations/slovenia