4.11.2022
DRUŽ
> Družinska podjetja

Seminar: Kako do boljšega upravljanja družinskih podjetij – Urejeni odnosi z zaposlenimi omogočajo rast in razvoj podjetja

Vabimo vas na drugo iz serije izobraževanj, ki jih Jadek & Pensa pripravljamo v sodelovanju z Uradnim listom RS.

Naslednji seminar iz serije izobraževanj, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Uradnim listom RS, organiziramo 21. februarja 2023.

Na uvodnem seminarju smo govorili predvsem o (premoženjskih in medosebnih) razmerjih med družinskimi člani v podjetju, tokrat pa se bomo posvetili urejanju razmerij z zaposlenimi.

Zavedamo se, da je iskanje ustreznega kadra vedno izziv, vsaka nova zaposlitev pa pomeni dodatno odgovornost. Ni lahko najti osebe, ki bo kot nalašč za določeno vlogo, hkrati pa se popolnoma ujemala z edinstvenimi poslovnimi potrebami in kulturo podjetja. In ko takšno osebo enkrat najdemo … Kako zagotoviti, da bo v podjetju tudi ostala?

Zaposlovanje je nedvomno odgovorna in zahtevna aktivnost, ki podjetjem pogosto predstavlja izziv ali celo težavo – je pa veliko lažje, če ste seznanjeni z možnostmi in orodji, kako zaposlovati na pravilen način. Za to bosta na predavanju poskrbela vodja naše delovnopravne ekipe, odvetnica Iris Pensa, in odvetnik Gregor Kovačič.

Druga, za podjetja izredno pomembna tema, ki jo bomo naslovili v prihajajočem seminarju, pa je intelektualna lastnina.

Za mnoga družinska podjetja je značilna inovativnost, in intelektualna lastnina tako predstavlja dodano vrednost, ki jo podjetje ustvarja – a le, če je ustrezno zaščitena in upravljana, o čemer bo spregovorila naša strokovnjakinja za intelektualno lastnino, odvetnica Eva Gostiša.

Seminar bomo zaključili s predavanjem na temo zahtevnih pogovorov vodstva v delovnem okolju.

Seminarje “Kako do boljšega upravljanja družinskih podjetij” smo zasnovali na podlagi naših bogatih izkušenj z nudenjem širokega nabora pravnih storitev družinskim (in drugim) podjetjem različnih velikosti, iz različnih sektorjev in različnih faz razvoja.

Pripravili smo izčrpne, vsebinsko bogate in praktično zasnovane izobraževalne dogodke, ustvarjene z mislijo na vaše potrebe in specifike družinskih podjetij.

Ker pa bi radi zagotovili, da prav nobeno za vas relevantno vprašanje ne ostane neodgovorjeno, vas vabimo, da svoja vprašanja pred seminarjem pošljete vnaprej na naslov seminarji@uradni-list.si do 20. februarja 2023, do 12. ure. Seveda pa boste imeli priložnost vprašanja zastavljati tudi na seminarju samem.

Veselimo se vaše družbe. Vabljeni!

Seminarja se lahko udeležite v živo ali preko spleta.

PROGRAM 

PRIJAVA