4.3.2024
NEW
> Novice

Predtekmovanje – Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot

Naš februar je zaznamoval razburljiv in tekmovalen dogodek. 20. februarja 2024 smo sedaj že tradicionalno organizirali predtekmovanje, tekmovanja Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot. Gre za največje tekmovanje iz gospodarskega arbitražnega prava na svetu, ki se vsako leto odvije v Hong Kongu ter na Dunaju.

Tokrat smo povabili ekipe iz Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru ter Univerze v Zagrebu. Vse tri so se izkazale z odlično stopnjo poznavanja primera in prava. Pred zelo raznovrstnimi tribunali pa so pokazale tudi svojo vztrajnost in zavzetost za zastopanje svoje stranke.

Velika zahvala gre tudi našim prostovoljnim arbitrom, ki so pripravili pester nabor vprašanj za tekmovalce. Zmago je tokrat slavila ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani (tudi spodaj na sliki z nasmejanimi obrazi). Po tako tesnem tekmovanju pa iskreno čestitamo prav vsem tekmovalcem!

Z navdušenjem bomo navijali za sodelujoče ekipe na Dunaju in v Hong Kongu.

V odvetniški pisarni Jadek & Pensa se zavedamo pomembnosti razvoja veščin, ki jih tekmovalci pridobijo tekom priprav na tovrstna tekmovanja. Brez dvoma velja, da pridobljene izkušnje iz simulacij resničnih postopkov na tekmovanjih doprinesejo h kasnejšemu kakovostnemu delu v praksi. Zato ne dvomimo, da se bo Jadek & Pensa Pre-Moot vrnil tudi prihodnje leto.