16.2.2017
KARIERA
> Kariera v pravu

mag. Jure Levovnik s predavanjem nagovoril študente Pravne fakultete

LJUBLJANA, 16. februar 2017 - Na Pravni fakulteti v Ljubljani je v sklopu že tradicionalnega dogodka »Pravna klinika - Pravo v športu« mag. Jure Levovnik tudi letos nagovoril študente s predavanjem na temo »Komercialno izkoriščanje osebnosti športnikov«. V predavanju, s katerim je študentom približal to tudi pravnikom zelo zanimivo tematiko in jih seznanil s sodobnimi trendi na področju, je mag. Levovnik izpostavil:

»Trženje osebnosti športnikov je poleg trženja športnih dogodkov eden izmed ključnih razlogov, zakaj dandanes pravimo, da je šport velik posel. V zvezi s trženjem osebnosti športnikov se tako v Sloveniji kot v tujini odpirajo številna zanimiva pravna vprašanja, ki se dotikajo različnih pravnih področij, med drugim osebnostnega prava, prava intelektualne lastnine, pogodbenega prava in odškodninskega prava. Poznavanje odgovorov na ta vprašanja je tako s pravno-teoretičnega kot tudi s praktičnega in poslovnega vidika zelo pomembno, ne le za športnike, njihove klube, zveze in druge športne organizacije, temveč tudi za sponzorje, oglaševalce in druge subjekte, ki pri svojih tržnih aktivnostih izkoriščajo imidž športnikov.«

Aktivna udeležba na tovrstnih dogodkih je za Odvetniško pisarno Jadek & Pensa že od ustanovitve naprej izjemnega pomena, saj nam kot način prenašanja znanj in izkušenj na bodoče rodove nosilcev stroke predstavlja tako družbeno odgovorno dejanje kot tudi izkustveno naložbo v potencialne bodoče vrhunske sodelavke in sodelavce.