27.9.2022
DRUŽ
> Družinska podjetja

Brezplačni seminar: Kako do boljšega upravljanja družinskih podjetij

Prvo v nizu izobraževanj na različne teme, povezane z vodenjem in upravljanjem družinskih podjetij, ki jih pripravljamo v sodelovanju z Uradnim listom RS, bo že 20. oktobra 2022.

Na uvodnem seminarju se bomo osredotočili na razmerja med družinskimi člani – tako premoženjska razmerja (vključno z davčnimi vidiki urejanja teh razmerij) kot tudi njihove medosebne odnose v vlogah, ki jih imajo v podjetju in v družini.

Poleg naših sodelavcev, odvetnice Daniele Sindičič in davčnega svetovalca Domna Romiha, bo predaval dr. Aleksander Zadel, doktor psihologije in specialist klinične psihologije.

Tokratni seminar je brezplačen, udeležiti pa se ga bo mogoče tako v živo kot tudi preko spleta.

PROGRAM DOGODKA

PRIJAVA je mogoča do 17. oktobra 2022.

 


Ker so družinska podjetja pomemben dejavnik gospodarskega razvoja, je pomembno, da je njihovo delovanje stabilno, pregledno in varno ter da imajo dostop do virov financiranja za inovacije, razvoj in rast poslovanja. Z nizom prispevkov želimo podpreti družinska podjetja pri urejanju njihovega poslovanja in izkoriščanju potencialov kapitalskega trga ter trga delovne sile.

V sodelovanju z Uradnim listom pripravljamo strokovne prispevke, predavanja in delavnice na aktualne teme v zvezi z vodenjem in upravljanjem družinskega podjetja, ki vključuje kompleksne in manj kompleksne pravne probleme, povezane s financiranjem družinskih podjetij, urejanjem družinskih razmerij, davčnimi vidiki, urejanjem razmerij z zaposlenimi ter investitorji in korporativnim upravljanjem.

Nekatere teme bodo zanimive tudi za druge gospodarske subjekte, saj se z njimi srečujejo vsi gospodarski subjekti v Sloveniji, ne glede na statusnopravno organiziranost in družbeniško strukturo. Aktualno poslovno in regulatorno okolje namreč nudi veliko priložnosti in izzivov tako na pravnem kot tudi na drugih področjih, ki so pomembna za delovanje gospodarskih subjektov.